Hoe kun je liefde beïnvloeden? Zo maak je van je date je geliefde!

Daten. Een super spannende en leuke periode, maar soms ook onzeker. Ben je al een tijd met één iemand aan het afspreken? Heb je wellicht al wat gevoel voor die persoon? Dan is dit, zeker voor mensen die naar zekerheid hunkeren, een moeilijke periode. Want wat nou als de ander opeens de stekker eruit trekt en jij achterblijft met gevoelens? Niemand die dat wil, that’s for sure! Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om liefde te beïnvloeden. Daarnaast zorgen deze tips ervoor dat je date je geliefde wordt.

1. Probeer de ander niet te claimen
Daten, iedereen doet het op zijn eigen tempo. Waar de een nog twijfels heeft, kan het zijn dat de ander al zeker weet dat jij ‘the one’ bent. Je komt er vanzelf achter of iemand een ander tempo heeft dan jij. Weet wel dat als de ander langzamer gaat, minder gepassioneerd is of bedachtzamer is dit meer zegt over verschil in persoonlijkheid dan over jullie band. Ga jij al sneller? Zorg dan dat je de ander niet probeert te claimen. Hoe harder jij probeert de ander te claimen, hoe meer je die persoon wegduwt. Daarom moet je juist proberen rustig aan te doen en je onafhankelijk op te stellen. Dit zal ervoor zorgen dat je potentiële partner jou juist meer zal willen leren kennen. Reversed psychology noemen we dat!

2. Soms is gevoel even weg, dat is niet erg
Verliefdheid kan voelen als een verslaving. Een ó zo intens en fijn gevoel. Zoals wij wel eens eerder hebben beschreven komt dit door de chemische processen in je brein. Helaas kan je brein deze staat van verliefdheid niet constant vasthouden, dat zou je letterlijk uitputten. Af en toe is het gevoel daarom wat minder. Veel mensen zien dit als een slecht teken, maar dat is het niet. Maak je niet druk als er ongeïnspireerde momenten en twijfels van jezelf of de ander zijn. Deze mindere momenten bieden juist de mogelijkheid tot rust en verdieping. Dat geeft jullie weer een kans om meer vertrouwd met elkaar te raken en elkaar op nieuwe manieren te leren kennen. Als gevoel uitblijft, is dat natuurlijk ook een antwoord. Maar als het terug blijft komen, hoef je je niet druk te maken. Dalen zorgen ervoor dat je pieken intenser ervaart.

3. Zoek niet constant naar bevestiging
In de liefde zoeken we af en toe allemaal naar bevestiging. Dat is logisch. Echter, als mensen twijfelen aan wat de ander voor ze voelt, hebben ze behoefte aan meer bevestiging. Dit kan zich uiten in vragen als: Waarom kijk je verveeld naar mij? Waarom reageer je niet gelijk op mijn berichten? Waarom doe je zo kortaf tegen mij? Deze vragen kunnen de ander afschrikken en daardoor zal je potentiële partner waarschijnlijk nog minder bevestiging geven. Dat zorgt ervoor dat je waarschijnlijk nog meer gaat twijfelen en nog meer hunkert naar bevestiging, een vicieuze cirkel dus. Je voelt je steeds afhankelijker van wat de ander van je vindt en dat zorgt ervoor dat je onzeker overkomt en dat maak je minder aantrekkelijk. Onze tip: jij bent de enige die deze cirkel kan doorbreken. Zoek afleiding, ga sporten of bel met een vriend. Onthoud: what’s meant to be will be!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *